петък, 7 септември 2018 г.

Ф

Това е история, която започва на божествено красив плаж с едно инцидентно пътуване и случайно плажно парти с хора, които не бяха там за това, което се случваше и което предстоеше да се случи, но искаха разнообразие, дори без да го осъзнават напълно. 

Историята започва с група момичета в средата на двадесетте си години, може би дори трябва да се каже жени, които отидоха на море, за да се разнообразят, но и за да може да забравят и да започнат отначало и на чисто. Едната беше преживяла раздяла наскоро. Но нима това не се случва всеки ден на толкова хора? Най-тежко за човека е, когато някой друг бъде избран пред него. Защото тогава не е само една раздяла, а е послание с по-дълбоко значение. И не можем да го простим, и не можем да го забравим, може само да ни боли, докато времето не замаскира белега и не започнем отново да се усмихваме, търсейки човека, който ще избере нас пред всички други хора. 
Другата беше нейна близка приятелка, която също искаше да намери този човек, но нямаше нищо против да се забавлява много до този вълнуващ миг в живота си. Взимаше си всичко от живота, не отказваше забавление и винаги се усмихваше. Даваше го спокойно, без напрежение и без стрес. 
Третата беше също сама, но не търсеше нищо. Искаше да ходи на плаж, да пие сладко бяло фрапе и да обядва супа. А вечер да пие коктейли. Да чете леки книги, които да не развалят илюзията, че лятото всичко е някак по-лесно и по-леко. И има повече усмивки. 
А четвъртата беше единствената, която имаше приятел, но много искаше да отиде някъде по женски и да пие уиски по цяла нощ в дискотека след дискотека, без да има кой да й пречи да се забавлява. Искаше да получи малко свобода и забавления в чиста форма. И затова беше отишла на море с приятелките си, само по женски, а не с мъжа, с когото живееше.


И както във всички такива истории, и в тази има мъжка комапния. 
В нея има едно момче, толкова скромно и обикновено, че дори не осъзнаваше, че е известен и какво му носи това. 
Тук е и неговия брат, който искаше да види малко повече от големия свят, но не прекалено по възможност. 
Както и един техен приятел от детинство, който обичаше да се забавлява и винаги би дошъл с тях, та дори и на някакъв забутан остров някъде в чужбина. 

А времето на действието е разбира се жаркото лято, може би отива вече 6 часа следобед и слънцето скоро ще се скрие. Но на бийч бара още е забавно, много горещо и момичетата искат да се забавляват. 
Поръчват си по още едни коктейли и третата отива при диджея. Винаги общителна, но особено обсебваща, когато е в настроение, тя говори с него за музика. Двамата се смеят, пляскат си ръцете и тя се оттегля към барбароните, където нейните приятелки танцуват с по коктейл в ръка. И една песен по-късно стилът на музиката рязко се сменя и диджеят пуска нещо, което от целия бар само те четирите разпознават. Викат силно, подскачат и се смеят. Пеят заедно с изпълнителите, вдигат тостове и правят одобрителни знаци на диджея. И другите гости на бара се забавляват, но е видно - номер три от момичетата е поръчала тази песен. 

-Това е твоя песен - казва братът на малката звездичка, когато секунди след началото тримата се споглеждат. Полегнали са небрежно демонстрирайки мускули на три шезлонга малко встрани от бара. 
-Той от къде я има? - пита звездата
-Е брат, как да ти кажем? - казва приятелят и тримата леко и бавно се понадигат. Ясно им е, че когато изглеждат така, всички мацки на плажа ги заглеждат. Неизбежно. 
Звездата става и отива да говори с диджея, който му сочи нашето момиче номер три. И това е завръзката, в която две компании от мъже и жени, сънародници, се намират случайно на плаж в друга държава по време на ваканцията, но която са отишли, за да си отдъхнат всеки от противоположния пол. 

Няма коментари: