събота, 13 юни 2009 г.

Нощни приказки

Виктор се събуди и усети, че има нещо непривично. В първия миг не можа да установи какво точно беше то, но тук определено имаше нещо нередно. След като се осъзна малко усети, че за първи път откакто познава Лили, спеше с лице към нея. И не просто с лице, но ръката му лежеше на тялото й. Беше я прегърнал! Беше гушнал Лили насън. Докато спеше, я бе прегърнал! Виктор се оглеждаше, неспособен да осъзнае веднага какво точно се случваше в момента.
Навън бе все така тъмно, явно утрото още бе далеч. Лили спеше с гръб към него, както обикновено. Единственото странно нещо в цялата ситуация беше, че той не бе с гръб към нея и че всъщност спяха прегърнати. Нещо повече – той я беше прегърнал. А двамата отдавна бяха установили, че не обичат да се гушкат в леглото. Не задължително един с друг, а по принцип. „Какво ще ограничава личната ми свобода?!?” беше обобщила Лили и Виктор бе напълно съгласен. Имаше си и чисто практически пречки. Най-малкото, че ставаше много жега, телата се залепваха едно за друго, абе гнусна история.
Но явно това не му пречеше. Насън я бе прегърнал. А човек не може да контролира реакциите си насън. Леле.
Докато се чудеше и умуваше над случващото се, усети, че Лили се размърдва. Веднага затвори очи, не искаше да личи, че и той е буден. Тя се заоглежда, после изведнъж хвана ръката му. Какво ли предстоеше да направи?
Лили задържа ръката му в своята. Явно се чудеше какво да прави. Тръгна да я маха, но в следващия миг спря. Държеше ръката му във въздуха и се чудеше какво да прави с нея. Виктор не реагираше по никакъв начин. Лили се обърна към него, явно за да види дали той спи. Виктор изглеждаше спокоен като бебенце. Тя отново се обърна с гръб, все още държейки ръката му във въздуха. За миг Виктор бе решил, че сега тя ще махне ръката му, за да продължат и двамата да спят спокойно. Но вместо това тя просто я отпусна обратно върху себе си. Притисна се до него и хвана ръката му в своята.
Виктор леко се усмихна. Не обичаше да се гушка. Знаеше, че и тя не обича. Какво щеше да стане, ако сега той просто издърпаше ръката си? Но усети нещо, което го обезпокои – не искаше. Харесваше му да я прегръща. Несъзнателно я притисна до себе си, а тя не се възпротиви.
Виктор не знаеше какво точно се случваше в момента. Това беше една странна нощ. Много странна. Не можеше със сигурност да определи дали му харесваше това, което се случваше. Затова искрено се надяваше, че на сутринта нито той, нито тя ще си спомнят случилото се.

Няма коментари: